top of page

Pateicamies par Zemgales Uzņēmēju foruma’24 apmeklējumu 15. maijā Nākotnes industriālajā parkā!

Eiropas Digitālās inovācijas centrs - Digitālās attīstības gids Latvijas uzņēmumiem.


Mēs vēlamies audzēt mūsu uzņēmumu starptautisko konkurētspēju, padarot Latviju vēl pamanāmāku pasaules digitālajā kartē. Lai to panāktu, palīdzam uzņēmējiem atrast jaudīgākos viedos rīkus un neapmaldīties digitālo risinājumu un zināšanu iespējās.



Eiropas Digitālo inovāciju centri (EDIC) ir daļa no Eiropas Savienības (ES) programmas “Digitālās Eiropas programma”. EDIC palīdz veicināt uzņēmumu digitālo transformāciju, proti, digitālo tehnoloģiju ieviešanu uzņēmumos un publiskās pārvaldes iestādēs, turklāt centri palīdz padziļināt arī iedzīvotāju digitālās prasmes. Šādi centri darbojas visās ES dalībvalstīs, līdz ar to arī Latvija ir iekļauta kopējā Eiropas digitālo tehnoloģiju ekosistēmā. Kas ir digitālā transformācija un kādus ieguvumus tā var sniegt uzņēmumam?


(Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas video, kas tapa Interreg Europe DigiBEST projekta ietvaros)

 

Latvijā EDIC statuss ir piešķirts divām organizācijām – Latvijas IT klasterim un Latvijas Digitālajam akseleratoram. Eiropas Digitālās inovācijas centra Latvijas IT klastera darbības fokuss šajā projektā ir biznesa procesu digitalizācijas un e-komercijas risinājumu pilnveidošana un ieviešana.

Neatkarīgi no tā, vai uzņēmējs ir ar bagātīgu pieredzi IT jomā vai tikai pašā digitalizācijas ceļa sākumā, EDIC Latvijas IT klasteris ir gatavs būt uzņēmēju digitālās attīstības gids un piedāvāt dažādus pasākumus, apmācības, treniņus, tehnoloģiju testus un citas aktivitātes, kas atbalstīs uzņēmuma virzību pretī saviem IT attīstības mērķiem.

Laikā, kad digitālie risinājumi ir tik daudz un dažādi, svarīgi neapjukt un būt pārliecinātam par savām izvēlēm. Ceļā pretī jauniem sasniegumiem ikviens padoms no pieredzējuša profesionāļa ir vairāk nekā zelta vērts, tādēļ būtiski doties pie digitālā gida, kura zināšanas ļaus katram uzņēmējam piemeklēt piemērotāko izvēli. Pastāvēs, kas pielāgosies! To saprot arī tehnoloģiju izstrādātāji, un lielākā veiksmes atslēga ir spēja to adaptēt dažādu nozaru vajadzībām. Uzzini, kā SIA DATAMED radīto medicīniskās diagnostikas informācijas sistēmu, kas ik dienu atvieglo darbu simtiem mediķu, var izmantot kā piemēru, lai uzlabotu darba procesus arī citu nozaru uzņēmumiem.



Katra uzņēmuma prioritātes ir skaidras: augt un attīstīties, strādāt ražīgi un efektīvi, īstenot uzņēmējdarbību atbilstošās un modernās telpās. Šīs prioritātes dod stimulu strādāt ar jaunākajām tehnoloģijām, kas ļauj sasniegt uzstādītos mērķus un kļūt par vadošo spēlētāju nozarē. Ko tas nozīmē uzņēmumam realitātē, var uzzināt šeit: (https://dih.lv/lv/veiksmes-stasti/lv-timber-cels-uz-digitalizaciju-brivpratigi-un-spiesta-karta), kur savā pieredzē dalās LV Timber valdes loceklis Jānis Čilipāns.


Noskaties video ''Atbalsts procesu digitalizācijai un to pilnveidošanai, aizpildi digitālā brieduma testu https://tests.edic.lv/ un stiprini savu biznesu ar digitālo nākotni!




 

Finansē Eiropas Savienība un Eiropas Savienība - NextGenerationEU. Tomēr paustie uzskati un viedokļi ir tikai autora(-u) uzskati un viedokļi un ne vienmēr atspoguļo Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas uzskatus un viedokļus. Par tiem nav atbildīga ne Eiropas Savienība, ne Eiropas Komisija.  

bottom of page